Μαρουλιώ Δελαγραμμάτικα

Μαρουλιώ Δελαγραμμάτικα

Retail Sales & Operations Director, SEPHORA

H Μαρία Δελαγραμμάτικα είναι Sales  & Οperations Director στα Sephora από τον Φεβρουάριο του 2017 ενώ το 2021 ανέλαβε με επιτυχία για 2 χρόνια το τμήμα του e-Commerce, στην προσπάθεια ενίσχυσης της Omnichannel στρατηγικής της εταιρείας. Στα Sephora ηγείται της ομάδας πωλήσεων για το δίκτυο των 29 καταστημάτων, είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή της εμπορική πολιτική της εταιρείας, για  την επίτευξη των αποτελεσμάτων και την αύξηση της κερδοφορίας, ενώ ένα σημαντικό κομμάτι του ρόλου της είναι να αξιολογεί τακτικά την αποτελεσματικότητα των επιχειρηματικών διαδικασιών, σύμφωνα με τους οργανωτικούς στόχους και να εφαρμόζει βελτιώσεις.

Έχει δουλέψει σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα και στην Αγγλία  κυρίως στο χώρο του retail (Citibank, Aldi , Lidl, Sephora ). Διαθέτει πολυετή εμπειρία πάνω από 17 έτη στη διοίκηση επιχειρήσεων, τη δημιουργία και διαχείριση ομάδων πωλήσεων, στην ανάπτυξη στρατηγικών πωλήσεων, στην εφαρμογή αποδοτικών διαδικασιών με σκοπό την βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας και της απόδοσης της εταιρείας.

Είναι πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική, ενώ μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά και Ιταλικά.